Beschrijving

Nieuwe Voedselsystemen

Produceren voor de wereldmarkt of dichtbij huis producten afzetten? Moestuintjes en initiatieven om samen te eten in de stad? Op welke manier gaan we in de toekomst de steeds voller wordende steden voeden? Stuk voor stuk vragen die steeds urgenter worden met een groeiende wereldbevolking die zich steeds meer in steden gaat huisvesten en een manier van produceren waarvan de negatieve effecten groter worden dan wat het opbrengt. Dit is het soort vraagstukken waar de Flevo Campus Summer School zich overbuigt. In de week van 26 tot en met 31 oktober trekken zij door de polder op zoek naar antwoorden waarbij zij al hun zintuigen inzetten. Op 29 augustus komen de twintig deelnemers naar het eiland voor een gesprek met Carolyn Steel, schrijfster van het boek Hungry City, How Food Shapes Our lives, ontdekken zij hoe ondernemers op en rondom het eiland al invulling geven aan nieuwe vormen van voedselproductie en als kers op de taart eten zij de lunch van de toekomst zoals Naresh Ramdjas dit voor zich ziet.

foto: Annejet Brandsma, Studio Polat